certification

Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του αλκαλικού νερού θεωρώντας το άλλη μια διατροφική μόδα χωρίς πραγματική επιστημονική βάση. Ωστόσο, έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια αρκετές επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν την ευεργετική δράση του αλκαλικού νερού.

Για παράδειγμα, μία μελέτη του 2012 απέδειξε ότι η πόση αλκαλικού νερού με pH 8.8 αδρανοποιούσε το ένζυμο πεψίνη, το οποίο ευθύνεται για τα συμπτώματα της γαστροισοφαγικής παλινδρόμησης.

Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Σανγκάης στην Κίνα κατέδειξε ότι η πόση ιονισμένου αλκαλικού νερού είχε ευεργετικές ιδιότητες για ανθρώπους με υψηλή πίεση, διαβήτη και υψηλή χοληστερόλη.

Μία πιο πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the International Society of Sports Nutrition και μελέτησε 100 ανθρώπους, κατέδειξε ότι εκείνοι που έπιναν νερό με υψηλό pH είχαν μείωση ιξώδους στο αίμα, κατά 6.3%, σε σχέση με εκείνους που έπιναν απλώς φιλτραρισμένο νερό. Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι όσοι έπιναν αλκαλικό νερό είχαν καλύτερη ροή αίματος και καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων.

Ακόμη μία έρευνα που διεξήχθη το 2017 σε 136 συμμετέχοντες και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biology of Sports, έδειξε ότι όσοι έπιναν αλκαλικό νερό είχαν καλύτερη απόδοση στην προπόνηση και ταχύτερη αποκατάσταση μετά.

Σε ό,τι αφορά την αντιστροφή της γήρανσης των κυττάρων, μελέτη του 2016 σε 150 ποντίκια έδειξε πως τα ποντίκια που έπιναν αλκαλικό νερό είχαν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με όσα έπιναν το κοινό νερό.

Οι έρευνες και οι μελέτες συνεχίζονται ακόμη, ωστόσο, τα αρχικά αποτελέσματα πιστοποιούν αυτό που οι ειδικοί υποπτεύονταν, ότι δηλαδή το αλκαλικό νερό είναι πολλαπλώς ευεργετικό για τον άνθρωπο.

Ποιoς μπορεί και ποιoς δεν μπορεί να πιει αλκαλικό νερό;

Το αλκαλικό νερό, εφόσον τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας, μπορεί να καταναλωθεί από όλους, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται από τους ειδικούς.

Όταν κάποιος αρχίσει να πίνει αλκαλικό νερό για πρώτη φορά ίσως αισθανθεί κάποιες παρενέργειες, όπως πονοκεφάλους, κούραση, μυϊκούς πόνους κ.ά. Επίσης, τα κόπρανα μπορεί να είναι πιο σκούρα, πιο μαλακά ή πιο υδαρά, και να έχει αέρια. Όλα αυτά τα συμπτώματα είναι ένδειξη ότι ο οργανισμός έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν σε ένα διάστημα από 2 – 3 μέρες έως 2 -3 εβδομάδες, ανάλογα με τον βαθμό αποτοξίνωσης που χρειάζεται ο οργανισμός.

Αλκαλικό νερό δεν πρέπει να πίνουν τα παιδιά κάτω των 3 ετών. Ενώ για παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών και για τους ηλικιωμένους, συνιστάται να πίνουν 1 με 3 ποτήρια αλκαλικού νερού την ημέρα, με pH 8.5 ή 9.

Το νερό που πίνουν οι διάσημοι

Χιλιάδες είναι ανά τον κόσμο οι άνθρωποι που καταφεύγουν στην αλκαλοποίηση του νερού τους για καλύτερη υγεία και πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών. Μεταξύ των διασήμων που εμπιστεύονται το αλκαλικό νερό συγκαταλέγονται διάσημοι αστέρες του Hollywood, όπως οι Demi Moore, Brad Pitt, Angelina Jolie, Julia Roberts, Ron Perlman, Leonardo Dicaprio, Jack Nicholson, Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Aston Kutcher, οι «σκληροί» του κινηματογράφου Steven Seagal, Sylvester Stallone και Chuck Norris, ο δημιουργός της σειράς ταινιών Star Wars, σκηνοθέτης George Lucas, αστέρες της μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Beyonce, Jennifer Lopez, Madonna, Janet Jackson, John Mayer, ο διάσημος μουσικός της country Toby Keith, ο Roger Daltrey του συγκροτήματος «The Who», ο μπασίστας των «Iron Maiden», Steve Harris, οι γερόλυκοι της ροκ Carlos Santana, Sammy Hagar και Steven Tyler, αλλά και ο διάσημος ράπερ Jay-Z.

Σε αυτούς που «πίνουν νερό» στο όνομα του αλκαλικού νερού συγκαταλέγονται και άλλες διασημότητες από το χώρο των επιχειρήσεων, της τηλεόρασης, της πολιτικής, του αθλητισμού και των γραμμάτων, όπως ο ελληνικής καταγωγής διάσημος μάγος Chriss Angel (Christopher Nicholas Sarantakos), η Erin Brocovitch, η Martha Stewart, η Oprah Winfrey, το πρώην προεδρικό ζεύγος των Barack και Michelle Obama, οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, Bill Clinton και Jimmy Carter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, ο διάσημος γκόλφερ Tiger Woods, ο συγγραφέας Anthony Robbins, η personal trainer, επιχειρηματίας, συγγραφέας και τηλεοπτική περσόνα Jillian Michaels, και ο διάσημος γιατρός του Harvard Dr. Horst Filtzer.

Επιπλέον, το αλκαλοποιημένο νερό προτιμάται από νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης, όπως το Betty Ford Center· είναι η επιλογή του Ναυτικού της Χιλής, το οποίο έχει εφοδιάσει με συσκευές αλκαλοποίησης όλα τα πλοία επιφανείας και τα υποβρύχιά του, έχει επιλεγεί ως το νερό που πίνουν τα μέλη της ειδικής μονάδας της αστυνομίας των ΗΠΑ SWATTS, αλλά και πολλών αθλητικών συλλόγων και διάσημων αθλητών.

Ωστόσο, τα ονόματα αυτά δεν είναι παρά ενδεικτικά και συμπεριλαμβάνουν μόνο όσους δημόσια έχουν αποκαλύψει ότι η καλή τους υγεία και φυσική κατάσταση οφείλεται στην κατανάλωση αλκαλικού νερού.

Σχετικά με την εταιρία Enagic International που κατασκευάζει τα μηχανήματα αλκαλοποίησης νερού (νερό Kangen)

Η ιαπωνική εταιρία Enagic International, πρωτοπόρα παγκοσμίως στην κατασκευή συστημάτων φιλτραρίσματος, ιονισμού και αλκαλοποίησης του νερού, είναι η μόνη διανεμητική εταιρία φιλτραρίσματος και ιονισμού νερού στον κόσμο, που διαθέτει δικές της εγκαταστάσεις ΚΑΕ στην Ιαπωνία και πιστοποιημένες με ISO διαδικασίες ελέγχου ποιότητας. Τα μηχανήματά της έχουν την έγκριση 6.500 γιατρών και διανέμονται στην Ασία, στην Αμερική και στην Ευρώπη, όπου είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή στη Γερμανία!

Προσθέστε Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *